Припадници Војске Србије уселиће се до краја године у станове у насељу Нови Ниш

После вишегодишњег застоја, почела је изградња комплекса Нови Ниш, који на простору некадашње касарне "Бубањски хероји" гради амерички инвеститор. За припаднике Војске Србије биће изграђено више од 20.000 квадрата стамбеног простора.

Први припадници војске могли би да се, до краја ове године, уселе у нове станове, у некадашњој касарни "Бубањски хероји". Амерички инвеститори кажу да је први блок завршен и да се сада баве администрацијом.

"Задовољство ми је да саопштим српској влади да ћемо станове за војску завршити годину и по дана пре рока који смо дефинисали анексом уговора. То значи до краја ове године. Министарство одбране ће бити врло задовољно оним што добијају припадници Војске", каже Филип Беј, директор фирме „Клин ерт каптал Сербија".

Америчка компанија "Клин ерт капитал" простор бивше касарне "Бубањски хероји" купила је још крајем 2011. године. Тек после анекса уговара, пет година касније, овде су почели озбиљнији радови.

"Заједнички смо успели да тај пројекат, који је стајао од 2011. године, откочимо и да створимо услове да већ до краја године имамо испуњену обавезу и много објеката који ће бити предати Војсци", каже Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

"Мислим да и грађани који живе у том делу града после неколико година надања, чекања или можда и нервозе сада могу да буду задовољни јер се види како се сукцесивно зграда по зграда завршавају", наводи Милан Ранђеловић из Канцеларије за локални економски развој.

На простору површине 15 хектара, срушено је више од 30 војних објеката. Ту ће се градити модерни садржаји.

Инвеститори најављују да ће када буде завршен цео комплекс, он постати још један симбол Ниша, као што је сада центар града. Комплекс ће поред стамбених објеката, садржати и пословни простор, шопинг мол, хотел.

"Ово је највећи пројекат јужно и северно од Београда. Укупно ће бити 250.000 квадратних метара простора. У центру ће бити комерцијални садржаји, а са стране јефтини, средње скупи и скупи станови за оне који раде у ИТ", каже Филип Беј, директор фирме „Клин ерт капитал Сербија".

Инвеститори кажу да ће у зависности од стања на тржишту одлучити да ли ће се у овом комплексу градити и Технички универзитет и болница, како је првобитно било планирано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво