Позитивни утисци једносменског рада

Основну школу "Христо Ботев", у Димитровграду похађа 470 ученика, настава је двојезична, на српском и бугарском језику, а од 16. септембра уведен је једносменски рад. Више од половине родитеља уписало је своју децу на разноврсне додатне активности.

Највеће интересовање ученици су показали за додатну наставу немачког језика, за истраживачки рад на рачунарима и за спорт. Први утисци ђака и родитеља изузетно су позитивни.

„Мени се највише свиђа то што више остајемо, па можемо да се дружимо са другарима. Пишемо домаћи задатак и учимо" каже Вељко Стојанов, ученик.

„Остајемо дуже у школи и мамамо организован ручак" истиче Селена Стаменова, ученица.
„Учитељи им помажу да сами напишу домаћи задатак и много им је лакше. Лакше усвајају програм, поготову из математике. Свиђа ми се што је уведен спорт" каже Јелена Петровић, мајка.

Наставници су у складу са могућностима школе и потребама деце и родитеља, припремили 12 изборних активности у којима деца могу да искажу своје таленте.

„Да се баве неким активностима и предметима на другачији начин него на часу где нас спутавају планови и програми и временско ограничење - час траје 45 минута" истиче Данијела Костова Пејчева, наставница информатике.

„Сви су они заинтересовани да део слободног времена деца буду под надзором наставника, да наставник буде спреман да им пружи помоћ у учењу и савлађивању градива. Да имају што више спорта и забаве" каже Катарина Симеонова, директорка ОШ „Христо Ботев"

У школи надају да ће захваљујући квалитетном раду све више ученика и родитеља изабрати обогаћени једносменски рад. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво