Почела шабачка позоришна сезона

Доделом награде "Борис Ковач" петнаестом Позоришном ревијом и премијером представе "Шумадија" у Шапцу је почела нова позоришна сезона, ове године под слоганом "Слобода и одговорност."

Добитник награде "Борис Ковач", после 32 године рада, за допринос шабачком позоришту је глумац, Слободан Петрановић-Шарац, који уверљиво, једноставно и дирљиво дочарава људе са маргине. За сјајан глумачки рад у представи "Рубиште" Петрановић је добио и награду на фестивалу "Јоаким Вујић".

"Кад играте у јаком ансамблу, онда је понос седети на клупи у најјачем тиму", каже Петрановић. Додаје да је узбуђен, иако му то није прва награда, али јесте најдража јер је дошла од колега.

Нову сезону и позоришну ревију у Шапцу отворила је премијера псеудоаутобиографског комада Филипа Вујошевића "Шумадија" у извођењу домаћег ансамбла, који говори о положају уметника у Србији. Ликове пратимо кроз јаву, сан и ТВ програм. Аутор је главну женску улогу писао за Сузану Лукић која игра саму себе.

"Ово је трећи комад његов који играм а неки Ф и Сузана Лукић су сада заједно на сцени. Има нечег врло нашег у томе, личног и приватног али с друге стране, то је само комад", каже Лукићева.

У представи која кроз призму малог човека на сатиричан начин говори о савременом свету, све је духовито али је питање да ли је смешно?

"О томе како је данас бити неуспешан, осећати се неуспешно а и које све препреке морамо на путу да савладамо и које компромисе да направимо да би могао да успеш данас", став је редитељке Маје Пелевић.

Аутор текста Филип Вујошевић каже да је одушевљен глумцима, шабачким позориштем, гостопримством и људима из организације.

У сусрет јубилеју - 180 година тетара у Шапцу, сезону под слогном "Слобода и одговорност" обележиће још четири премијере.

Директорка шабачког позоришта Милена Миња Богавац открива да су у питању представе врло различитих сензибилитета и врло различите формалне и театарске структуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво