Октобарска шетња Копаоником

Копаоник, планина са највише сунчаних дана током године, иако у међусезони привукла је више гостију него лане. Баште у центру излетишта за разлику од претходних година, још увек раде, као и ресторани и продавнице. Лепи јесењи дани користе се и за поправку објеката, скијашких стаза и градњу нових садржаја пред почетак зимске сезоне.

Ко жели да ужива у тишини ових дана на Копаонику, мора да се потруди и прошета ван центра излетишта. Цвркут птица заменили су звуци грађевинских машина. Завршава се гаража са 350 паркинг места, гради се црква, уређују хотели, поправљају угоститељски објекти. Хотелијери праве планове за зиму.

 

"Нови јеловник конципиран на неким намирницама које долазе са овог подручја, припремљене на неки другачији начин. Осим гастрономске понуде припремамо и наше остале садржаје. Проширење спа центра, пуштање спољног базена који ће бити отворени у току зимске сезоне", каже Милорад Јанковић, из хотела "Горски".

Гостију има. Кажу да им је лепо, шетају:

"Памтимо речи од наше комшинице што је рекла, ухватите пуна плућа ваздуха на Копаонику. И стварно ми сад дишемо дубоко."

До зиме гости луксузних хотела су учесници стручних саветовања. Међу њима увек има познатих лица.

"Пошто сам возио од Врњачке Бање ка Брусу овде, ка Копаонику рели. Онда сам исто сад са супругом прошао овде, али смо на овај семинар за безбедност у саобраћају, с' обзиром да ја увек промовишем безбедности, главни сам промотер безбедности у саобраћају Агенције за безбедност саобраћаја", каже Душан Борковић, аутомобилиста. "Возили смо полако. Само сам јој показивао како тај брзинац изгледа, а она је одушевљена зато што мени почне срце онако да куца. Сав се узбудим, али наравно возио сам по прописима".

Ту су и најмлађи. Најчешће организовано у школама природе.

Јесен на Копаонику може бити студена, али и изузетно пријатна. Боравак овде захтева слојевито облачење. Јутра су свежа, а преко дана је топло на сунцу на 20-ак степени.

Али то неће дуго потрајати. Са најављеним освежењем престаће да раде летње баште. Осим пар хотела, већина угоститеља направиће паузу до првог озбиљног снега.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи