Стоп рупама на путу

Топличке општине годинама муку муче са дотрајалом путном инфраструктуром. Не зна се да ли су у горем стању локални и некатегорисани путеви или они државног реда и зато свака свака њихова реконструкција, попут оне која је почела ових дана на магистралном путу Белољин - Блаце има изузетан значај, не само за учеснике у саобраћају.

Возачи који стално или периодично користе деоницу магистралног пута од Белољина до Блаца, дуже од деценије чекали су овај тренутак. Почетак комплетне реконструкције ове саобраћајнице у дужини од 12 километара, којом се, због дотрајалог асфалта и готово у потпуности нарушене структуре, возило уз велики опрез.

"Ја сам из Београда. Најгори је пут од Блаца до овде, али видим ради се. Никаква вожња, биће боља, надамо се. Много лоше било до сад, ради се, сад се шири пут с леве и с десне стране, биће много боље", кажу грађани.

На валовитом, неравном путу најтеже је било возачима шлепера и аутобуса, а пуне руке посла имали су и одашњи механичари и власници шлеп служби.

"Стварно су слетања с пута учестала, током дана, током ноћи, нема правила, чак шта више ту су отворене рупе на путу, долази до кидања гума" каже Зоран Ћурчић, власник шлеп службе и сервиса у Блацу.

Иако овај магистрални путни правац, који, између осталог повезује и Централну Србију са Косовом и Метохијом, представља једну од најзначајнијих саобраћајница у овом делу Србије, у њено одржавање се врло мало или готово ништа није улагало.

Осим што ће повећати безбедност саобраћаја, реконструкција путева у Топлици од пресудног је значаја и за убрзанији привредни развој, овог углавном, неразвијеног подручја.

"Знамо да нема јаке привреде без уређене путне и комуналне инфраструктуре и мислим да ће ово доста допринети томе за довођење евентуално неких, потенцијалних инвеститора", каже Милан Ћурчић, председник општине Блаце.

И улаз у Блаце из смера Крушевца, добија ових дана сасвим нове обрисе, јер се приводе крају радови на уређењу коловоза и тротоара и реконструкцији водоводне мреже у дужини од једног километра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи