Зрењанинци двадесет година чекају обилазницу

Земљани радови на обилазници око Зрењанина се приводе крају. На траси од 3,7 километара најзначајнији објекат је мост на Бегеју на коме се предвиђа да ће конструкција да буде постављена до средине октобра, док ће радови на асфалтирању пута каснити за око месец дана од предвиђеног рока.

Траса дела обилазнице око Зрењанина од Михајловачког до Темишварског друма је урађена у дужини од 3,7 километара и могло би да почне асфалтирање. Тај посао ће сачекати док електричари не заврше своје радове.

 

"Због тога што је неопходно да се изместе далеководи, да се регулише висина тих високонапонских каблова, јер то је зона раскрснице у којој ће се радити расвета", објашњава Тања Бисић, "Енергопројект нискоградња".

После 27 година у Зрењанину се гради мост на Бегеју. Елементи се склапају неколико километара узводно, а на носаче биће постављени, уз помоћ скеле и дизалица.

„Рађен је доста велики преднапрегнути носач. Распона 46 метара да би се обезбедио пловни пут Бегејом. Мост као мост има стандардну ширину, неких седам метара и седамдесет. Коловоз, плус две пешачке стазе", каже Милан Димитријевић, руководилац градње моста.

Након што се отвори овај део обилазнице од Темишварског до Михајловачког друма, остаће да се заврши још само једна деоница ка Београду.

 

"Радимо и пројекат за четврту, последњу фазу ове обилазнице која је такође неких 3,6 километара и где такође постоји један објекат, а то је надвожњак преко пруге", каже Чедомир Јањић, Градоначелник Зрењанина.

Вредност посла на радовима који се изводе тренутно је око 420 милиона динара, а финансира их Влада Србије. Зрењанин више од две деценије чека на завршетак обилазнице, а најаве су да ће током наредне године коначно бити спојени асфалтом сви делови од београдског до новосадског пута.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи