Пироћанци осликали ћилим од 240 квадратних метара

Као део манифестације "Породични дан здравља и безбедности" компаније „Тигар Тајерс", на платоу испред спортске хале "Кеј" у Пироту, осликан је ћилим импозантне величине, а израда 240 метара квадратних живописних шара трајала је неколико дана.

Када се споје шаре пиротског ћилима, гумарски гигант и афирмација здравих стилова живота, добије се „Ћилим здравља". Осликала су га двојица уметника "ТигАрт" клуба уз помоћ деце и волонтера. Тежак али интересантан задатак који су добили од своје компаније ,био је за њих велики изазов.

"Ми смо узели шару „Гугутке на диреци", само уместо гугутки било је то наше здраво воће и поврће са ових простора", каже Дејан Цветковић, уметник.

"Да тај ћилим заиста буде не само копија ћилима, него да има у њему и здравља. На крају крајева, он се налази на правом месту, ту је спортска хала, ту долазе деца", каже Љубиша Пејчић, уметник.

Иако је осликан пре неколико дана „Ћилим здравља" је већ постао украс и симбол града на који су пироћанци веома поносни.

Занимљива идеја, мало добре воље и ангажовања, доказ су да се најпознатији пиротски бренд-ћилим, може сачувати и промовисати на различите начине. И, што је најважније - приближити младим људима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво