Јагодински стандард, тоалети и туш-кабине усред њиве

На пољима у околини Јагодине, крај недавно насипаних пољских путева, почело је постављање тоалета и туш-кабина. Акција је покренута на иницијативу председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме, као још један вид помоћи ратарима.

У почетку је све деловало као добра шала, али Палма је ипак испунио обећање. Наредних дана крај њива у атарима Рибара, Ракитова, Глоговца и других села биће постављено 160 монтажних тоалета и туш-кабина. Реч је о металним објектима на бетонској подлози, са спремницима за воду, који, како истичу градски челици, нису скупи, али јесу неопходни људима који по цели дан раде у пољу.

"За мене, пољопривредни произвођач је господин, тако да пољопривредни произвођачи морају да имају тоалете, где ће у тоалет кад је кукуруз мали, где ће да иду, у шуму? Видите, ово је равница и ми смо као локална самоуправа донели одлуку да у свакој улици тамо где се обрађују њиве постоји тоалет са купатилом", каже Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине.

На терену у пољима је неколико екипа мајстора који убрзано постављају тоалете, а један део је већ сада у употреби у јеку бербе кукуруза.

"Види се да председник мисли на пољопривреднике, на све мештане Рибара јер ми смо највеће село овде у општини" истиче Раде Урошевић, председник МЗ Рибаре.

Тоалети се постављају паралелно са насипањем пољских путева туцаником. До сада је урађено око 130 километара.

"Нико се није надао нити очекивао, али пољопривредници су сви задовољни поготово прво путевима који су сви насипани каменом, јер то су биле рупе, нису могли тракторима да иду, а видите како то сада изгледа и плус сада ови тоалети", наглашава пољопривредник Зоран Милојевић.

Градски челици такође наглашавају да су пољопривредници у Јагодини ослобођени пореза, да имају бесплатан аутобуски превоз, бесплатне тезге на пијаци, а сада и одличне путеве до њива. И тоалете, ако затребају.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво