Српски намештај на тржишту Ирске и Црне Горе

Компанија Симпо у Врању неколико година је била у финансијској кризи и дуговима. Априла је потписан уговор о реорганизацији са повериоцима, фирма постепено излази из кризе. Има уговорене послове и планира да запосли и нове раднике.

Раде пуним капацитетом све Симпове фабрике у Пчињском округу, да испуне обавезе уговорене до краја године. Ради се највише у првој смени, а по потреби се организује и друга и трећа.

"У каквом смо стању били, ми смо могли и да останемо и без парче хлеба. Сада идемо ка бољем и надамо се бољим зарадама"., каже Гордана Стаменковић, радница.

"Симпо" опрема четири велика хотела у Ирској, Будви и Врању, студентски дом у Даблину и позориште у Врању. Тренутно имају 1650 радника, а планирају да запосле још 50.

"Наш циљ је да до краја године производњу повећамо мимимум за 15 одсто у односу на првих осам месеци и мораћемо, јер имамо све уговорене обавезе. Поготову послови опремања где су уговорени и орочени" истиче Иван Илић, извршни директор производње у "Симпу".

"Симпо" је почетком ове године имао око милион и по евра дуговања према повериоцима који су активирали принудна извршења. Априла су потписали уговор о реорганизацији и од тада редовно измирују све финансијске обавезе према добављачима, граду и јавнима предузећима.

"Свакако да је најбитније да је фирма "Симпо" у овом тренутку финансијски и економски стабилна, чиста и тржишно одржива у пословању. "Симпо" је тако организован данас да без финансијски дугорочних обавеза, може да све преузете уговорене обавезе решава у дану" наглашава Слађан Дисић, генерални директор "Симпа" у Врању.

"Симпо редовно уплаћује обавезе према јавним предузећима од 1.маја, али исто тако и према локалној самоуправи. Тако да је повећан и приход, такозвани изворни приход, у буџету града Врања" каже Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

Просечна плата у "Симпу" је од 30 до 35 хиљада динара у зависности од остварених планова.



 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво