Купци чекају појефтињење стоке

На највећој сточној пијаци у Пчињском округу, у селу Ристовац код Врања, понуда је добра, али је слаба потражња. У понуди је више десетина грла разне стоке. Цена живе мере прасића је за 20 до 50 динара нижа него у исто време прошле године.

На пијаци је у понуди највише прасића, продају се по цени од 200 динара за килограм живе мере. Прода се мало, па се углавном враћају кући и чекају бољу цену.

"Продавао сам и по триста, а сад нема, сада је 200 динара. Што сте смањили цену? Па, нисмо ми смањили, смањили купци" каже продавац Новица Симоновић из Миланова код Бујановца.

"Не исплати се да се чува. Јел знате колико сте уложили? Уложио сам више него што они коштају", истиче продавац Мирослав Цветковић из Купининца.
"Да има откуп негде, јефтиније да је измериш на вагу и то. Овако је мука" наглашава продавац Јовица Цветковић из Карадника код Бујановца.

Продавци немају рачуницу да продају, а купци више гледају и меркају стоку, купи се тек по које прасе.

"Ја и овај пријатељ смо купили три комада.Дошао сам само да видим колика је цена за телци, друго ништа", кажу купци.

Телићи се продају по цени од три евра за килограм, а цена се смањује по договору са купцима.

Сточна пијаца у Ристовцу има традицију дугу више од пола века, ради једном недељно у раним јутарњим сатима, највише је купаца Срба, Албанаца и Рома и продаваца крајем године када се купују свиње.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара