Мештани поткопаоничких села не дају Грашевачку реку

На потезу од Брзећа до Бруса, где је већ ради једна мини-хидроелектрана, планирана је изградња још четири. Мештани су данас онемогућили почетак изградње електране у Радманову.

Иако је инвеститор рано јутрос оградио градилиште и поставио једну машину на обали Грашевачке реке, мештани су се окупили и обуставили даље радове. У знак протеста блокирали су и путни правац Брус - Копаоник.

"Ова река значи нама живот. Ми живимо поред ове реке. Куће су нам на десет метара удаљене од реке", наглашава Горан Павличевић, председник МЗ Радманово. "Стављањем воде у цеви, готово је, ми морамо да се селимо."

"Месец и по дана има како ми дежурамо, у Жиљцима, Радманову и Брзећу, да не дођу душмани да нам одведу воду", истиче Ратко Стојановић из Жиљака.

Водом из Грашевачке реке мештани копаоничких села поливају баште и воћњаке. Без воде, како кажу, коју ће им одвести мини-хидроелектране они немају од чега да живе.

"Инвеститор је дошао да гради неку хидроелектрану која је скупштинском одлуком забрањена да се гради. Народ је незадовољан и дошао је да брани своју реку", каже Саша Милошевић, председник Општине Брус. "Та дозвола која је издата мислим, и тврдим, да је нелегална."

Како РТС сазнаје од председника Месне заједнице, грађевинска дозвола за изградњу мини-хидроелектране у Радманову истекла је 7. септембра. Нико од окупљених не зна ко је инвеститор.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво