Вода у Зрењанину и даље забрањена за пиће

Зрењанинци су се приближили дану када ће бити укинута забрана употребе воде за пиће из градског водовода. Градска управа Зрењанина је саопштила да се спроводи процедура провере исправности воде која је пречишћена у Постројењу, а резултати анализа биће познати за месец дана.

Чим је сазнао да кроз водоводну мрежу тече пречишћена вода Радислав Жеравица из Зрењанина је користи за пиће, без обзира што још нема потврде о њеној исправности. одмах по сипању у чашу приметна је разлика.

"Видим да је то стварно чисто, бистро, питко, без укуса, без мириса и мени одговара", каже Радислав Жеравица. "Велика је разлика, она је била жута, знамо каква је била. Ова је бистра, као да је изворска."

У јавном комуналном предузећу "Водовод и канализација" упозоравају грађане да до коначне одлуке вода још увек није за пиће.

"Вода је видно бољег квалитета, али оно што је битно напоменути вода је и даље забрањена за пиће и та забрана ће остати на снази до момента док надлежне институције ту забрану не укину", Синиша Гајин, из ЈКП "Водовод и канализација".

У локалној самоуправи су раније најавили да је од почетка недеље комплетна количина воде у мрежи пречишћена.

"Могу слободно да кажем да су прве анализе веома добре, да сам оптимиста и да нећемо гасити наш пречистач, него очекујемо да анализе и на референтним тачкама буду добре и да скинемо забрану", истиче Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина.

Прописи и Правилник за испитивање исправности воде кажу да за град величине Зрењанина треба да анализирати узорке воде са осам референтних тачака и то вршити шест пута месечно.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво