Јeловик добио два нова моста

Милионски пројекат општине Аранђеловац за изградњу инфраструктуре завршен је у Месној заједници Јеловик. Саграђена су два моста уместо старих које је однело прошлогодишње невреме.

Пре годину дана, мештани у селима Јеловик и Вукосавци, били су одсечени од света. Бујица је однела мост, па су до кућа долазили преко греда и балвана. Данас житељи ових аранђеловачких села до њива и кућа стижу преко новог моста саграђеног према савременим стандардима.

 

"Лоше је било и није могло да се прође и каце и чуда, сада је супер, много је краће, не морамо да идемо у град него пређемо преко моста",каже Дејан Ломић, Вукосавци.

"Овај мост нам значи много јер је једина комуникација са суседним селом, тамо имамо и њиве које радимо", каже Милован Николић из Јеловика.

Током ове и прошле године радило се на уређивању свих речних корита у општини Аранђеловац, па је нешто раније урађеном мосту у засеоку Лекићи и постављена ограда. Изградњу и комплетнио уређење моста у Јеловику, финансирала је, са педесет милиона динара Влада Србије, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

"Овиме су превазиђени досадашњи проблеми које смо имали у овим селима. Већ смо поднели документацију за један мост у суседном селу Босути, једном великом мосту који треба да се рекопнструише, а потребно је 40 милиона динара", каже Бојан Радовић, председник Општине Аранђеловац.

У току је изградња пројекта и за мост у селу Босута. За санацију и изградњу нових мостова, уређење речних корита и сливова од последица прошлогодишњих поплава у Аранђеловцу, Влада Републике Србије уложила је 23 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво