Мобилни планетаријум из градског буџета

Грађани Пирота који у последњих пет година активно учествују у креирању локалног буџета и дају предлоге где би требало потрошити део тих средстава ове године гласали су за мобилни планетаријум.

"Сферни биоскоп", који приказује слике звезданог неба и објеката у васиони - уз предавања стручњака Центра за промоцију науке из Београда, занимљив је начин да се сазна нешто ново. За неколико дана, мобилни планетаријум посетиће око хиљаду и по пиротских ученика.

Вредност овог пројекта је око 300.000 динара и део је програма "Реформе пореза на имовину" који реализују Швајцарска агенција за развој и сарадњу, надлежна министарства и локалне самоуправе.

"Општинама и граду Пироту помогли смо да ефикасније наплате тај порез, да прошире обухват. Другим речима, да оне непокретности које нису евидентиране, уђу у евиденцију", објашњава Александар Грунауер, из Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Према речима градоначелника Пирота Владана Васића, укупан приход од пореза на имовину у буџету града је око 230 милиона динара:

"И ове године, могу да кажем да је приход већи у остварењу, у односу на прошлу годину. То је због боље наплате, а цене нисмо повећавали, ни основицу, ни стопу."

У оквиру партиципативног буџетирања, прошле године је одлуком грађана урађено проширење Вртића "Бамби", а наредних месеци завршиће се уређивање парка у селу Трњани, које ће коштати око 500 хиљада динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво