Проверава се рад Опште болнице у Крушевцу

По налогу Министарства здравља у Општу болници у Крушевцу упућени су лекари специјалисти из већих центара како би проверили све аспекте рада Опште болнице, нарочито на одељењима гинекологије и акушерства, сазнаје РТС.

Томе су претходили инспекцијски надзор и унутрашња провера квалитета стручног рада здравствених радника-лекара који су учествовали у лечењу труднице Тамаре Милић која је из крушевачке Опште болнице упућена у КЦ Ниш где је преминула 1. августа.

Додатни повод представља и најновији случај труднице из околине Крушевца која је изгубила близанце. Вест је подељена путем друштвених мрежа у групи "Правда за Тамару Милић".

Како је РТС-у речено у званичном саопштењу Опште болнице, "пацијенткиња је примљена у 32. недељи гестације, са близаначком трудноћом".

"Ултразвучним прегледом утврђено је да су оба плода без срчане радње. На адекватан начин је спроведен превремени порођај и пацијенткиња се осећа добро", наводе и Опште болнице у Крушевцу.

У вези са овим случајем у току је унутрашња провера квалитета стручног рада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво