Успешна туристичка сезона у Белој Цркви

Ближи се 1. септембар и, за већину туристичких места, крај летње сезоне. У Белој Цркви угоститељи су задовољни - ове године тражио се лежај више.

Белоцркванске плаже још нису опустеле, они чија деца од 1. септембра крећу у школу, вратили су се кући, али има и гостију који тек пристижу.

Угоститељи су задовољни али, како каже Јелена Врљански, власница приватног смештаја, и уморни:

"Било је све пуно, кад изађу гости опет треба све да се поспреми, једни одлазе, други одлазе… Исплатило се, била је добра сезона."

Иако се крај сезоне сасвим приближио, у Белој цркви од среде нема ниједног слободног места, па је било и оних којима је то покварило планове за викенд.

"Пракса показује да у току летње сезоне имамо проблем са смештајним капацитетима и у том периоду Белој Цркви недостаје велики број лежајева", каже директор Туристичке организације Новица Јовановић.

У овом тренутку, Белоцрквани располажу са 300 места у домаћој радиности и исто толико у два ауто-кампа. Међутим, то није ни приближно довољно да задовољи тражњу, јер је туриста сваке године све више.

У Туристичкој организацији кажу да би један хотел могао, великим делом, да реши ове проблеме, али за сада нема изгледа да ће се такав објекат оспособити за наредну сезону. У Белој Цркви туристи бораве само током три летња месеца, због чега планирају да развијају и конгресни туризам.

број коментара 0 Пошаљи коментар