Три деценије без предаха - Дописништво РТС-а у Крушевцу

Дописништво РТС-а у Крушевцу тридесет година рада обележило је 28. јуна 1989. године. На 600. годишњицу Косовског боја РТВ Београд је својој дописничкој мрежи додала још један, како се претходне три деценије показало, важан и значајан центар.

Године 1989, на Видовдан, кренула је слика и из Крушевца. Близина Копаоника одредила је теме али је била и изазов, у сваком погледу, за дописнике из тог града.

Прва асоцијација на Копаоник је скијање и зато су дешавања у туристичком центару, у срцу Националног парка најчешће тема извештаја из крушевачког дописништва.

"До врхова ове ћудљиве планине како бисмо послали праву информацију често смо били у прилици да се пробијамо кроз сметове, некада чак приморани и да одустанемо", каже Љиљана Раичевић.

Весна Кезовић Миљковић: "Удари ветра на овим деоницама као што је то данас случај знају да достићу и олујну јачину."

Вејавица, минус 28, или метар и по снега не представљају проблем када је у питању живот горштака. Са спасилачким екипама или без њих стизали смо до најудаљенијих заселака.

Драгослав Гогић: "Припадници Црвеног крста и ватрогасци ће га моторним санкама превести доле до пута а затим колима Хитне помоћи до стационара у Брусу."

У потрази за бисерима Копаоника мало познатим широј јавности ишли смо у непознато.

Горана Младеновић: "Први пут сам овде зими, чини ми се да је лети пут краћи."

Живот малих људи увек је повод за добру причу, природне лепоте за слику која никог не оставља равнодушним, а сервисне информације о стању на путу и времену увек корисне. И зато смо ми увек ту за наше гледаоце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво