Ниш: Најава Филмских сусрета

У Нишу у суботу почињу 54. Филмски сусрети. У званичној конкуренцији биће приказано 12 филмова.

Фестивал отвара филм „Делиријум тременс" Горана Марковића. Припремљен је и разноврстан пратећи програм - изложбе, промоције књига, ретро-биоскоп и сусрети са глумцима.

 

"И овогодишњи фестивал има све предиспозиције да буде успешан, с обзиром на то да летња позорница делује репрезентативно после реконструкције у претходне две године, и с обзиром на чињеницу да ће пројекција бити врхунска", каже Срђан Савић, директор фестивала.

Савић додаје да ће бити и најбољи могући квалитет слике: "То ја могу одговорно да тврдим - најбоља, најквалитетнија пројекција што се слике тиче на отвореном простору, када су у питању биоскопи под отвореним небом, а и тон ће бити на изузетно високом нивоу".

Награда „Павле Вуисић" ове године биће додељена Горици Поповић, на свечаном отварању.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи