Још једна успешна акција добровољних давалаца крви из Витковца

Друштво добровољних давалаца крви из Витковца код Краљева једно је од највећих на том подручју, а њихове акције све масовније, због великог одзива и посета чланова осталих удружења. Ове године, у акцији су учествовали и чланови Друштва "Свети Сава" из Никшића.

Иако је прешао шездесету годину, Божидару Ковачевићу из Никшића није било тешко да путује око 400 километара до Краљева и учествује у акцији добровољног давања крви.

"Можда је неколико људи овде старијих од мене, али ја то волим", каже Ковачевић, члан Друштва добровољних давалаца крви "Свети Сава". "Уживам у томе, и стварно ми је част и задовољство. Поздрављам све људе који дају ову драгоцену течност да помогну колико могу."

Колико јединица крви чланови Друштва "Милан Бркић" из Витковца прикупе на својим акцијама толико дају и са стране. Због тога су и важна оваква окупљања.

"Оваквим дружењем и контактима између удружења из различитих градова Србије и Београда сами даваоци пропагирају давалаштво крви и просто они својим делима утичу да се све већи број младих људи прикључи нашим акцијама", истиче Снежана Маџаревић, председница ДДДК "Милан Бркић" у Витковцу.

У узвратну посету Краљеву били су и Јагодинци који годишње прикупе око хиљаду јединица крви.

"Ми имамо три акције годишње. Имамо мартовску, јулску и октобарску акцију", каже Звонимир Живић, из ДДДК Јагодина. "Отприлике скупимо од 150 до 200 јединица крви. Значи у просеку буде око 500 јединица крви само на нашим акцијама."

У Краљеву је прикупљено 80 јединица крви у акцији коју су организовали Друштво из Витковца, Црвени крст и Институт за трансфузију крви из Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара