Чишћење канала у Кулиновцима код Чачка

Због неочишћених корита река и канала протеклих неколико година често су плављена бројна домаћинства у чачанском крају. Зато Цивилна заштита и месне заједнице ових дана чисте и продубљују канале у приградским насељима.

Нису ни у селу ни у граду, а од центра Чачка дели их само неколико километара. Насеље Кулиновци нема ни кишну канализацију, а због клизишта већ је исељено десет домаћинстава.

"Много је важно да се одржавају ти канали, да те отпадне воде не иду на пут, да сва ова вода која иде одозго са брда, овде је нама близу куће, нема ни 30 метара", каже Вуксан Пришуњак из Кулиноваца, "следеће клизиште, то је вода одозго што нису постојали канали."

У овом брдском насељу живи око 2.500 становника. Временске непогоде протеклих година многима су доносиле велике проблеме. Зато се сада чисте и продубљују канали поред пута.

"Ми ћемо тим пројектом решити један велики проблем и урадићемо сигурно неких 70 посто наше територије", истиче Милан Величковић, председник МЗ Кулиновци. "Трудићемо се да у наредном период обезбедимо средства да завршимо комплетну територију што се тиче копања канала."

Добра сарадња Цивилне заштите и месних заједница већ су промениле стање на терену.

"Мислим да ми то треба да предупредимо поготову са каналима поред пута, затим чишћење водотокова другог реда овде у Кулиновцима", објашњава Братислав Зечевић, начелник Штаба за ванредне ситуације Града Чачка. "Имамо проблема и са Кулиновачким потоком који је у претходне три године правио велике проблеме, где је у самим Кулиновцима плавио преко 30 домаћинстава."

Апел Града да се буџетска средства опредељена за месне заједнице усмере на превентивну заштиту од поплава дао је резултате у неколико чачанских села.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи