Регулација корита Обнице и изградња моста у Ваљеву

Ваљевска предузећа која раде на великом пројекту регулације Колубаре и Обнице у Ваљеву, користе повољне временске прилике како би испунили уговорене обавезе. Радови на кориту Колубаре приводе се крају, а убрзано се ради на регулацији Обнице, што је од великог значаја за превентивну заштиту од поплава дуж њиховог тока. Наша екипа била је на градилишту поред Обнице.

На градилишту дугом више од 2 километра, ради се комплетна регулација реке Обнице код Ваљева, по највишим градитељским стандардима. Радници конзорцијума ваљевских предузећа "Ерозија" и "Компресор", у две смене, максимално користе повољне временске прилике.

"Добар део механизације и људства смо преместили овде, на Обницу", објашњава Ђорђе Малешевић, радник "Ерозије". "И сад радимо са свим расположивим капацитетима. Рокови су кратки тако да се трудимо да што пре радове урадимо да пратимо динамику. Користимо овако мали водостај за радове у самом кориту реке."

Стиже се, каже Томислав Спасојевић из "Ерозије":

"Напредујемо некад је тешко, некад лакше, трудимо се. Нисам радио на тежем градилишту."

Почела је и изградња моста код КПЗ Ваљево. Специјалном опремом тренутно се буше шипови. Нови мост дужине 19 метара, биће неупоредиво сигурнији и функционалнији од старог, који је срушен у поплавама 2014. године.

Поштовани су сви параметри и захтеви око протицаја испод самог моста, тако да је конструкција моста у складу са условима "Србија вода", истиче Ђорђе Малешевић.

Када реголуција Обнице буде завршена, корито ће изгледати потпуно другачије и безбедније. Квалитет гарантују и искусни грађевинци, који су међу најбољим мајсторима за уградњу камена.

"Мислим да ће град Ваљево да добије најуређеније речно корито малтене у целој Србији", каже Бора Анђелковић из Власотинца.

Регулација Обнице требало би да буде завршна до краја октобра, уколико време послужи. Посао вредан око 4 милиона евра, финансирају Светска банка и Аустријска развојна агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво