Лагани Тиски спуст

На Тиси је одржана регата - необична пре свега због пловила која су у њој учествовала. "Лагани Тиски спуст" сада је већ традиционална манифестација Новог Кнежевца, а циљ је да необичном рафтингу уживају и учесници и гледаоци.

Река Тиса извире у Украјни и током од 1358 километара спаја народе пет земаља. Бројне су манифестације на њеним обалама и на реци, али је једна сасвим необична. Тракторске гуме, душеци, импровизовани сплавови и чамци, нека су од пловила учесника рафтинга "Лагани тиски спуст" у Новом Кнежевцу. Једанаести пут јединствена речна регата и спуст на Тиси.

"Досада је било разних пловила, увек сам се сналазио, и гуме и помоћна средства И све. Ево ове године нисма стигао, па ћемо на душек. Имам велики душек, па кад се упустим - уживанција", каже Сима Божин из Чоке.

Занимљива манифестација постала је у протеклих једанаест година прави туристички бренд Општине Нови Кнежевац. Речна регата је ове године окупила преко 300 учесника из целе Војводине, из Мађарске и Румуније.

"Све зависи од ветра, ево пошто сада дува јужни ветар и видите мало таласи се праве мало ће дуже потрајати пошто Тиса иде у правцу од севера према југу, па ја мислим отприлике једно два и по до три сата ће бити. Можда и дуже", каже Сава Беланчић из Ђале.

Радован Ковачевић из Кикинде каже да је љубитељ воде: "И ја верујем да би сви требали на воду изаћи, то је један од 'ајде да кажемо лепих доживљаја. Али ко не доживи не може ни испричати!"

"Лагани Тиски спуст има све предиспозиције да постане бренд наше општине Новог Кнежевца, да Нови Кнежевац не буде препознатљив само по већ неким познатим манифестацијама, већ када се каже "Лагани Тиски спуст" да буде асоцијација за нашу општину", каже Александра Ранковић, из градског већа Нови Кнежевац. 

Необичан рафтинг пратила је спасилачка служба и екипа медицинске помоћи, но није било потребе за интервенције. У добром расположењу, на својим пловилима учесници су прошли 15-так километара тока Тисе и доказали да ипак постоје панонски морнари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво