Математички камп у Шапцу - учење, дружење и забава

Док се већина ђака опрема за почетак школске године, у Шапцу су млади математичари већ у учионицама. Четрнаести Летњи математички камп у ОШ "Николај Велимировић" окупио је око две стотине ученика од трећег до осмог разреда.

За Јанка Петровића и Давида Жицу из Београда математика није баук, већ омиљени предмет. Да обнове знање, и науче нешто ново у Шабац су дошли из Београда. Решавање задатака из геометрије, најавише воле.

"Волим да решавам све што ми учитељице дају, и све што добијем, ја се потрудим да решим", каже Давид. "Највише волим да пребројавам колико има троуглова на некој слици."

"Ја бих хтео да кажем сваком ко воли математику да треба да дође овде да се лепо забави", поручује Јанко.

На летњем кампу, најбројнији су ученици трећег и четвртог разреда. Због математике у Шабац је из других градова дошло више од педесет основаца.

Хана Алимпић из Шапца каже да јој је посебно занимљиво то што сваког дана раде другачије задатке, уједно се друже и вежбају.

Младен Гавриловић и Дуња Весић из Шапца и Михајло Гајић из Ваљева такође уживају у решавању задатака, кажу да су смештај и храна одлични, а предавачи одлични.

Учешће на кампу је бесплатно, а рад предавача, међу којима су бивши ученици школе и успешни математичари је волонтерски.

"Част ми је да будем избаран као предавач", каже Никола Петрески. "Стварно је занимљиво искуство, пошто у средњој школи нисам имао могућност да предајем неком, овде имам прилику да предајем основцима, и да нека своја знања пренесем."

"То су ученици који су мало старији од наших полазника, и који су бивши полазници кампа", истиче Владимир Михајловић, ОШ "Николај Велимировић" каже, што је наравно, садашњим полазницим врло интересантно, да од некога које само пар година старији од њих чују нешто ново, где су практично са предавачима на ти, што је врло битно."

Сваког дана су организована по три предавања из математике. Новина на петодневном кампу су часови програмирања, које у поподневним сатима држе успешни средњошколци.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво