У Елемиру, бесплатан прикључак на канализациону мрежу

За житеље Елемира код Зрењанина, прикључак на канализациону мрежу - која се гради средствима самодоприноса и градског буџета - биће бесплатан. У изградњу је уложено 11 милиона динара, а радови би требало да буду завршени за три недеље.

Близу четири и по хиљаде мештана Елемира седам година чека на наставак радова на изградњи канализационе мреже. Када радови буду за вршени, 80 одсто житеља имаће прикључак на мрежу.

"Педантни су, ажурни, брзи колико је то у њиховој могућности", каже Мирослав Михајлов из Елемира. "Видим да лепо и кавлитетно раде, пратим мало те радове јер су ту испред моје куће."

До сада су мештани, по речима Драгана Вујића, имали много проблема због септичких јама, а подземне воде додатно су отежавале ситуацију.

Пројекат је вредан 11 милона динара, а финансиран је средствима самодоприноса и из буџета града Зрењанина. За све мештане Елемира прикључак на канализациону мрежу је бесплатан, а у плану је да у овом насељеном месту комплетна каналска мрежа буде завршена до 2021. године.

"Када се ови радови заврше реализоваћемо преко осамдесет одсто канализације у насељеном месту Елемир", истиче Зоран Поучки, члан Савета МЗ Елемир.

Биће постављено 1,4 километра мреже, а како се завршавају фазе систем ће одмах бити у функцији.

"Преостало је још неких 400 метара од хиљаду четиристо", каже Бранко Кикановић, представник извођача радова "Градитељ НС". "То ће бити готово за неких 20 дана комплетно и тиме је овај део инвестиције завршен."

Према речима Чедомира Јањића, градоначелника Зрењанина, почела је и изградња канализације у Меленцима, Ечки, Клеку, Лазареву, Лукићеву и Стајићеву.

У Елемиру припремају и друге пројекте уређења села, чишћење депонија, као и изградњу бициклистичких стаза ка Тиси и Зрењанину.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво