Комуналне службе стижу и до најудаљенијих крушевачких села

Набавком нових камиона из донација, створени су услови да Јавно комунално предузеће Крушевац организовано износи смеће са готово читаве територије града. Од 101 насељеног места ова услуга се за сада не спроводи само у три села, у сливу Рибарске реке, због неприступачности терена.

Осам возила за изношење и чишћење смећа, од ове недеље , на услузи су житељима још 38 месних заједница.

"Само на пар места у Треботину се налазе контејнери, тако да ти контејнери не могу да количину отпада који се налази у селу, налази се отпад и поред контејнера и са стране . Много је лакше ако се отпад налази у кантама у врећама, поред самих домаћинстава", каже Борис Симић, житељ Треботина.

"Река чистија. Раније све то бацано у реку, а сад у контејнере и много чистије и село и реке и све", каже Славојка Симић из Треботина.

"Имамо доста старих домаћинстава где људи нису били у могућности да до контејнера однесу своје смеће. Сада моћи ће да избаце испред својих кућа", објашњва Градимир Мијатовић из МЗ Жабаре.

У близини локација до којих прилаз камионима није омогућен означиће се сабирна места, како би се избегло стварање дивљих депонија..

"Успели смо да направимо шеме, и у шест радних дана током радне седмице успећемо да дођемо до свих сеоских месних заједница, до свих насељених места на територији наше општине и да изнесемо смеће од врата до врата", каже Снежана Радојковић, директорка ЈКП Крушевац.

"На овај начин ћемо заштитити и водотокове и канале и реке и животну средину и допринети да и поред тога што град изгледа лепо и чисто и сва околна села тако изгледају", каже Јасмина Палуровић, градоначелница Крушевца.

Надлежни апелују на становништво да се придржава упутстава и не баца смеће крај река и запарложених њива. Сада, када су сви услови обезбеђени и казнена политика биће строжа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво