Краљево: Гради се прилаз болници и Хитној медицинској служби

Изградњом улице и одговарајућег прилаза Интернистичкој болници и Служби хитне медицинске помоћи у Краљеву биће решен вишедеценијски проблем у раду тих здравствених служби. До сада су пацијенти имали отежан приступ установама које брину о здрављу 500.000 становника три округа.

Завршено је постављање прикључака за атмосферску воду, на делу Улице Војводе Путника, из које ће се када буде изграђена нова улица, скретати ка Хитној помоћи.

"Биће једна модерна саобраћајница, са тротоарима, са јавном расветом, биће асфалтирана, са ивичњацима, са пешачким стазама, и то ће бити једна потпуно савремена улица", каже Мирко Вуковић, директор ЈП "Путеви" Краљево.

Планирано је да улица буде изграђена за 60 дана. Вредност радова је тринаест милиона динара. Ово ће само делимично решити проблем прилаза Хитној медицинској служби. У Општој болници, кажу да је ово тек почетак, јер и даље остаје проблем доласка у здравствену установу.

"Трајно решење овог проблема је и рушење Рижине зграде, односно прављење прилаза из улице Југ Богдана, тако да бисмо направили кружни ток саобраћаја кроз имање Опште болнице и Дома здравља, и тиме бисмо решили проблем прилаза за један дужи период", каже др Зоран Мрвић, директор Опште болнице "Студеница".

Нова улица ће бити дуга 120 метара. Иако најкраћа у граду, важна је за све због Службе хитне медицинске помоћи.

број коментара 0 Пошаљи коментар