Више посла за Нишлије у наредном периоду

У Нишу је тренутно 23.000 људи без запослења који преко Националне службе за запошљавање траже посао. То је за 11 одсто мање него у јулу прошле године, односно 35 одсто мање него 2014. У некадашњем граду електронике, у наредном периоду, очекују више посла - пре свега за оне са високим образовањем.

Да има посла не каже само статистика већ и Нишлије, али кажу да је и даље тешко.

Доласком великих страних компанија незапосленост је смањена, а повећао се и број запослених. То ће се наставити, јер још нису сви уговори до краја реализовани.

Град Ниш, са своје стране, томе доприноси подстицајима, па је нових 20 одсто предузетника а 25 одсто малих предузећа више него пре три године.

Ко активно тражи посао може га наћи, кажу у Националној служби за запошљавање, иако је због присутних компанија потражња јасно дефинисана.

Они који не траже активно посао одлазе из града па их и нема на евиденцији, сматрају Нишлије.

Економисти сматрају да инвеститори који су сада заинтересовани за Србију траже високобразовне кадрове, што је за Ниш као универзитетски и некадашњи привредни центар такође велика шанса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво