Куршумлијска бања добила новог власника

После низа неуспешних приватизација, Куршумлијска бања добила је новог власника. Истраживали смо шта за мештане Бање и Општину Куршумлија значи поновно оживљавање бањског комплекса и какви су планови купца.

Малобројне мештане Куршумлијске бање, нада да ће дочекати поново оживљавање бањског комплекса "Жубор", никада није напуштала. Кажу да је ова бања жила куцавица целог овог краја и да су њене лековите воде и очувана природа, потенцијали са којима може успешно да послује.

"Ја сам стварно веровала да ће једног дана да проради и није ми падало на памет да ја кућу продајем. Моји унук и снаја већ планирају шта ће, како ће да праве, да се догради'', каже Ружа Спалевић, из Куршумлијске бање.

Љубиша Брадић, из истог места додаје: "Отвориће се радње трговинске које су затворене, саобраћај ће се поправити, аутобуске линије, једноставно сви мештани могу да очекују боље сутра''.

Хотел ,,Жубор'' са пратећим, порушеним објектима, за 1.415.000 евра, купила је Компанија "Планинка'', у оквиру које успешно послују Пролом и Луковска бања.

"Можемо до краја идуће године да обновимо објекте и да их пустимо у функцију, тиме би упослили око сто нових радника. Оно што је интерес Планинке, дугорочни интерес Планинке, али је интерес и Општине Куршумлија запошљавање, директно запошљавање људи који су везани за туризам'', каже Радован Раичевић, директор АД "Планинка'' из Куршумлије.

Како би се искористила лековита својства воде, а бања поново почела са радом потребна је озбиљна инвестиција и стручни кадар.

"Почетком наредне године примићемо до 80 радника и одмах ћемо  да их пошаљемо у Пролом и Луковску бању на тренинге и едукације, тако да оног тренутка када отворимо објекте имаћемо и спремну радну снагу'', каже Радован Раичевић, директор АД ,,Планинка'' из Куршумлије.

"Поновним почетком рада бање ће по неко сигурно и да се врати", верује Радољуб Видић, председник Општине Куршумлија. "Ови који су ту ће наћи упослење и уопште очекујем једну бољу климу у Куршумлији што се тиче запошљавања и нових радних места, биће вероватно још нека инвестиција''

У бањи је накада годишње боравило више од 10 хиљада гостију, који су овде лечили костобољу, реуму и стерилитет.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво