Породици Јовић из Горње Буковице код Ваљева сеоски туризам уноснији од пољопривреде

Да ваљевска села имају значајан туристички потенцијал, потврђује и несвакидашњи пример домаћинства Живорада Јовића из Горње Буковице код Ваљева. У овој породици су одлуцили да се уместо пољопривреди, посвете организовању сезоне купања на породичним базенима. Због интересовања гостију, сада је цела породица ангажована у сезони купања.

Уместо да бере шљиве и размишља о пољопривреди и откупним ценама воћа, у домаћинству Живорада Јовића гости се одмарају уз родна стабла и расхлађују у базенима. Сезона купања у овом домаћинству заживела је пре неколико година .

"Имао сам доста тих идеја шта би овде све радио на овом плацу. Почели смо од једног базена тако је кренула идеја мало помало и ево толике године, већ 14,15 година, проширило се и дошли смо до ова два базена. Људи су много више веровали у пољопривреду, а ја сам тако био посебан и тако је и дошло до саме идеје", каже Живорад Јовић из Горње Буковице.

"Свак се чуди кад је нешто ново, уф, где ће то како ће није то овде било, знаш ти наша посла. Међутим он је хвала Богу амбициозан ,успео, изузетно вредан", каже Мирко Урошевић из Горње Буковице.

Након првог сусрета са овим несвакидашњим кутком за уживање на селу, гости се поново враћају у ово домаћинство. Одмор уз базен на сеоском ваздуху и у хладовини стабала воћа, привлачи госте.

Млађи чланови овог домаћинства, који полако преузимају посао са новим идејама , планирају изградњу још једног базена и најсавременије услове за боравак и одмор.

"Сваке године радимо све нешто ново. Додајемо, гости траже. За пар година ћемо ваљда проширити мало да имамо што већи капацитет.Тако да трудимо се сви заједно у породици", наводи Здравко Јовић из Горње Буковице.

Успели су Јовићи да привуку госте у село на један дан у сезони купања. Ако буде интересовања и могућности, можда у Горњој Буковици код Ваљева, заживи још богатија понуда сеоског туризама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво