Фестивал трчања и пливања у Кањижи

Као посебна манифестација којом се промовише бављење спортом и рекреација у Кањижи се већ 38 година одржава необично такмичење издржљивости пливача и атлетичара. Ове године више од седам стотина учесника из наше земље и иностранства.

Вукосав Требјешанин из Београда учесник је свих маратона у протеклих 38 година на Фестивалу трчања и пливања у Кањижи. Најстарији учесник међу више од седам стотина такмичара из наше земље и иностранства.

Посебно су се надметали атлетичари, пливачи, а посебан изазов учешће у акватлону: комбинованом пливачком и у тркачком маратону на 3.000 и 10.000 метара. Некада се трчало од Хоргоша до Кањиже, а сада је ово низ уличних атлетских трка разних деоница и за различите узрасте.

"Домаћини Прва лига, највише ради домаћина и долазим, једна стварно изузетна коректност. Остао сам од десет маратонаца једини сам остао учесник", каже Вукосав Требјешанин из Београда.

Велика конкуренција и међу активним спортистима и рекреативцима без обзира да ли су биле краће стазе за учеснике млађих узраста или оне за маратонце.

Међу атлетичаркама полумаратон од 21,1 километартон најбрже је истрчала Ивана Живковић ит београдског Омладинског атлетског клуба.

"Први пут сам у Кањижи и могу вам рећи да сам одушевљена реком и природом, а стаза ми је била добра", наводи Ивана Живковић, победница полумаратона.

У полуматаронској трци на улицама Кањиже најбржи је био Марко Ранковић, у времену 1:13.07.

"Ово је почетак летње сезоне за мене, тако да је почела одлично. Већ ето прва трка у овој сезони и ето први сам", каже Марко Ранковић, маратонац из Лазаревца.

За пливаче најзахтевнија је била деоница од 7,5 километара од Мартоноша до кањишког Штранда у којој је учесвовало 54 пливача и пливачица. Најбржа такмичарка била је Марија Станић,а у мушкој конкуренцији тријумфовао је Тамаш Фаркаш.

"Вода је јако лепа, чиста и топла. Потрудила сам се да дам све од себе и задовољна сам", каже Марија Станић из ПК "Војводина" из Новог Сада.

"Све је ишло по плану. Кренуо сам на почетку свој темпо, тамо сам већ направио малу предност и мислим да сам на крају само то повећао", наводи Тамаш Фаркаш из ПК "Маратон" из БачкеТополе.

Фестивал трчања и пливања који се одржава у Кањижи 38 година организатори кажу да је једнако намењен такмичарима, као и будућим рекреативцима које желе да привуку да се баве спортом. Довољан је купаћи и пар патика, а природа вас чека.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво