Крагујевац у сеоске путеве улаже седамсто милиона динара

У путну инфраструктуру град Крагујевац ове године улаже 700 милиона динара. Сеоске саобраћајнице раде се по приоритетима како би се мештанима обезбедили што квалитетнији услови живота.

Вода, струја и пут, најважнији су за живот на селу, кажу мештани Доњих Грбица. Живело се овде од давнина. И остајало. Раскошна природа, плодна земља, четвороразредна школа, допринели су да куће и данас буду пуне.

Вредни Грбичанци сада су добили и три километра новог асфалтног пута.

"Били смо у тешкој ситуацији", каже Драган Марковић, "велике рупе, људи туда нису могли да пролазе колима. Град Крагујевац нам је изашао у сусрет, видео је све то и одрадио."

Жарко Живковић истиче да им пут много значи, јер су Грбице недалеко од Крагујевца - 13 километара.

Екипе Предузећа за путеве претходних месеци радиле су у шест села и изградиле око 20 километара асфалтних путева. Тиме је и завршена прва фаза улагања у сеоску инфраструктуру, за коју је из градске касе издвојено 260 милиона динара.

"За следећу годину ћемо такође посебну пажњу посветити пре свега сеосим подручјима и приградском", каже Витомир Недељковић, члан ГВ Крагујевца за локалну самоуправу, "уједно смо ове године, као град Крагујевац, одвојили још 150 милиона за јавно комунално преузеће ЈКП Шумадија које треба да ради на ревитализацији асфалта у граду."

Град Крагујевац и Предузеће за путеве потписали су још један уговор вредности 250 милиона динара. Наставља се улагање у инфраструктуру у селима и околини града, а ових дана, путари су у Горњим Грбицама, где асфалтирају два и по километра пута.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво