Скулптуре Милутина Крстонића у Народном музеју у Зрењанину

У Народном музеју у Зрењанину отворена је изложба скулптура академског уметника Милутина Крстонића. Изложба је део награде за освојено прво место на прошлогодишњем 14. међународном конкурсу "30 пута 30".

За ову поставку аутор је припремио 15 скулптура које су настале за осам месеци, од момента уручења награде до изложбе, делом на Мастер академским студијама на ФПУ у Београду, а делом у ауторовом атељеу.

"Користим доста неке разне употребне предмете, делове алата, старих машина које су имале да кажем неку прошлост и које се више не користе, али ја сам нашао њихову употребу у својим скулптурама", каже аутор.

Културни Центар Зрењанина и аутор пројекта мр Милутин Мићић организују међународни ликовни конкурс 30 x 30. Идеја је да се уметници из свих области изразе у ограниченом формату 30 са 30 центиметара.

"Ово је очигледно потреба и пиокушај да се ресурси у уметности који постоје, дакле међу људима, даје им се прилика да оно што раде и покажу. Свих ових година показало се да је то одлична ствар. Ја сваке године дајем посебну тему, задатак која је ангажована, уметници то препознају и чини ми се да имамо одличну сарадњу у том смислу", Милутин Мићић, академски сликар.

На Ликовни конкурс 2108. на коме је за најбољи рад проглашена скулптура Милутина Крстонића, пријавило се 197 аутора из Србије, Републике Српске, Словеније, Канаде и Пољске. Тема на коју су уметници стварали била је „Еволуција добра - Еволуција зла".

број коментара 0 Пошаљи коментар