Краљево: До краја године постављање саобраћајних камера

До Нове године у Краљеву ће бити постављене камере које ће снимати саобраћај на раскрницама и мерити брзину. То је део програма "Паметни градови", који се са 26 милиона динара финансира из републичког буџета.

На краљевачким раскрсницама код градске пијаце и некадашњег Ауто-мото друштва, до краја године, биће постављене камере које ће препознавати таблице и бележити сваки саобраћајни прекршај.

"И треба тако да буде. Зашто? Зато, шта вози код град, он вози 80. И треба да има јер ово. Ко све вози и како се вози, катастрофа. Што да не поштујемо сви прописе? Јел треба да пролазимо кроз црвено, и пешаци исто и ми возачи", кажу Краљевчани.

Возачи не смеју ни кроз жуто, мада многи верују у супротно. У Доситејевој улици мериће се и брзина. У једној од улица су две основне школе, четири средње и факултет. Многи возачи то забораве па прекораче брзину. Нарочито јер улица има четири траке.

Да ли и ко угрожава безбедност саобраћаја пратиће се у центру који ће у оквиру пројекта бити направљен.

"Пљакина и улица војводе Путника су најпрометније и најважније саобраћајнице у граду. Примећено је да су то раскрснице и да је Доситејева улица улица где се највише крше саобраћајни прописи и из тог разлога су и одабране у овом пројекту", каже Милан Милошевић, члан Градског већа задужен за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности.

Како би, уз саобраћајну, повећала и општу безбедност, локална самоуправа је код Минисрстава државне управе и локалне самоуправе конкурисала за средства неопходна да се сигурносне камере поставе и на све јавне установе у граду.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 12. авг 2019, 20:26) - Goci Kv [нерегистровани]

Do kada

U redu, kamere su potrebne. A zar nam nije potreban i nadvožnjak koji čekamo 2 god., blokiran put na keju mesecima, pešački prelazi bez semafora, nigde biciklističke staze, nigde pasarele, kružni tokovi su ko bolid staze... Preblema ima previše a volje malo za rešavanje, pare se troše nenanenski i neplanski.. Žao mi je grada koji se urušava u sopstvenom javašluku i bahatosti pojedinaca.. Do kada !!