Успех крушевачких пливачица

На недавно завршеном државном пливачком првенству за јуниоре у Крагујевцу, Крушевљанке Анастасија Николић и Нина Павловић Кано освојиле су три медаље. Анастасије је ово пета медаља на државном првенству.

На 200 метара прсно, без премца, петнаестогодишња Анастасија Николић заузела је прво место. Дневно тренира четири сата, у колекцији има преко 200 медаља и како каже, живот је посветила пливању.

"Ја се надам да ћу добрим тренингом отићи на неко светско првенство, можда на олимпијаду. Јаке су норме али још увек има времена", каже Анастасија.

"Очекујемо да у наредном периоду Анастасију Николић позову на камп репрезентације, где ће тамо радити припреме и тестирања са том најбољом децом из Србије и показатељ је ко може да постигне неке боље резултате", каже Милан Станковић, тренер ПК Расина.

Једина конкуренција Анастасији у Крушевцу је њена вршњакиња и пријатељица Нина Павловић Кано, која, иако је рођена и живи у Шведској, наступа током лета за Пливачки клуб Расина.

"Сада сам освојила две медаље на државном првенству, овде у Србији. Сребро на 200 делфин стилом и бронзу на 400 метара мешовито. Ја би да пливам или за Шведску или за Српску репрезентацију", каже Нина.

Пливачки клуб Расина у Крушевцу је расадник талената и шампиона. Клуб је основан 1984.

"За ових 35 година, негде око 15.000 младих научило да плива, а касније су неки остали и у неким такмичарским селекцијама. Што се тиче такмичарских селекција, имали смо доста успеха, имали смо 7-8 репрезентативаца", објашњава Драган Петровић, председник ПК Расина.

Због добрих резултата младих пливача из Крушевца, у овом граду је основан, пре 19 година, Пливачки савез Централне Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар