Успех крушевачких пливачица

На недавно завршеном државном пливачком првенству за јуниоре у Крагујевцу, Крушевљанке Анастасија Николић и Нина Павловић Кано освојиле су три медаље. Анастасије је ово пета медаља на државном првенству.

На 200 метара прсно, без премца, петнаестогодишња Анастасија Николић заузела је прво место. Дневно тренира четири сата, у колекцији има преко 200 медаља и како каже, живот је посветила пливању.

"Ја се надам да ћу добрим тренингом отићи на неко светско првенство, можда на олимпијаду. Јаке су норме али још увек има времена", каже Анастасија.

"Очекујемо да у наредном периоду Анастасију Николић позову на камп репрезентације, где ће тамо радити припреме и тестирања са том најбољом децом из Србије и показатељ је ко може да постигне неке боље резултате", каже Милан Станковић, тренер ПК Расина.

Једина конкуренција Анастасији у Крушевцу је њена вршњакиња и пријатељица Нина Павловић Кано, која, иако је рођена и живи у Шведској, наступа током лета за Пливачки клуб Расина.

"Сада сам освојила две медаље на државном првенству, овде у Србији. Сребро на 200 делфин стилом и бронзу на 400 метара мешовито. Ја би да пливам или за Шведску или за Српску репрезентацију", каже Нина.

Пливачки клуб Расина у Крушевцу је расадник талената и шампиона. Клуб је основан 1984.

"За ових 35 година, негде око 15.000 младих научило да плива, а касније су неки остали и у неким такмичарским селекцијама. Што се тиче такмичарских селекција, имали смо доста успеха, имали смо 7-8 репрезентативаца", објашњава Драган Петровић, председник ПК Расина.

Због добрих резултата младих пливача из Крушевца, у овом граду је основан, пре 19 година, Пливачки савез Централне Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво