И псима сметају врућине

Високе температуре сметају људима,али и кућним љубимцима. У краљевачком азилу брину о напуштеним животињама.

Они су напуштени, али веома захвални. Мало пажње, редовна исхрана и свакодневна брига запослених у Зоохигијени, довољна су помоћ у врелим данима, овим напуштеним псима. А са улица свакодневно их довозе.

"Један од разлога је хуманије понашање према тим псима, јер на улици неће свако нахранити и напојити пса,а овде у прихватилишту радимо исхрану и појење паса, као и шетњу са освежавањем водом", каже Пеђа Дробњак, шеф службе Зоохигијене.

У прихватилишту је тренутно 70 одраслих паса, али и велики број младих. Апел ветеринара је да псима луталицама, буде доступна вода у великим посудама,како би лакше преживели високе температуте.Уз то,саветује и власнике паса.

"Савет је да се пси не изводе у шетњу и не излажу великом физичком напору,сем у јутарњим и вечерњим часовима.Већина наши суграђана који држе псе у становима и кућама, имају климатизоване просторије .и температура у становима не сме да буде нижа од око 7 степени у односу на температуру споља.За нијансу смањити количину хране,самим тим што је активност пса смањена, и наравно мора константно да буде на располагању вода за пиће", наводи Владимир Пајовић, ветеринар одговоран за добробит животиња у прихватилишту.

У прихватилишту има паса,свих раса. О њима брину запослени, који покушавају да уз савете ветеринара напуштеним псима олакшају да преживе ове тропске дане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво