И псима сметају врућине

Високе температуре сметају људима,али и кућним љубимцима. У краљевачком азилу брину о напуштеним животињама.

Они су напуштени, али веома захвални. Мало пажње, редовна исхрана и свакодневна брига запослених у Зоохигијени, довољна су помоћ у врелим данима, овим напуштеним псима. А са улица свакодневно их довозе.

"Један од разлога је хуманије понашање према тим псима, јер на улици неће свако нахранити и напојити пса,а овде у прихватилишту радимо исхрану и појење паса, као и шетњу са освежавањем водом", каже Пеђа Дробњак, шеф службе Зоохигијене.

У прихватилишту је тренутно 70 одраслих паса, али и велики број младих. Апел ветеринара је да псима луталицама, буде доступна вода у великим посудама,како би лакше преживели високе температуте.Уз то,саветује и власнике паса.

"Савет је да се пси не изводе у шетњу и не излажу великом физичком напору,сем у јутарњим и вечерњим часовима.Већина наши суграђана који држе псе у становима и кућама, имају климатизоване просторије .и температура у становима не сме да буде нижа од око 7 степени у односу на температуру споља.За нијансу смањити количину хране,самим тим што је активност пса смањена, и наравно мора константно да буде на располагању вода за пиће", наводи Владимир Пајовић, ветеринар одговоран за добробит животиња у прихватилишту.

У прихватилишту има паса,свих раса. О њима брину запослени, који покушавају да уз савете ветеринара напуштеним псима олакшају да преживе ове тропске дане.

број коментара 0 Пошаљи коментар