Лозовик: Мештани траже проширење пута ка каменолому

Мештани Лозовика и Међуреча, кроз чија села пролази пут који од Јагодине води ка каменолому, у знак протеста блокирали су пут камионима који превозе камен. Они траже да предузеће „Пут" прошири саобраћајну траку и редовно пут кваси како би облаци прашине били мањи, а вожња безбеднија.

На улазу у Лозовик, десетак празних камиона, који због блокаде пута не могу у каменолом. Мештани су кажу били принуђени на овај корак јер од маја, када су започели преговоре са предузећем „Пут", никаквих помака нема.

"Само на обећањима је остало, да се у току ове грађевинске сезоне нешто уради, прецизно ништа", каже Мирослав Стојаковић, из Лозовика.

"Камиони су претоварени, заштите нема, покривке нема, на свакој кривини може да се види да испада песак, да испада тампон", објашњава Јовица Ђорђевић из Лозовика.

Када из каменолома крене камион натоварен доломитским мермером, због узаног пута скоро је немогуће да се мимоиђе са аутомобилима. Сликали су мештани и превртање камиона, обраћали се инспекцијама. У међувремену су саниране рупе на путу, окресано растиње, али све је то далеко од захтева мештана.

"Контактирали смо инспекције за животну средину. Они нас шаљу те републичкој, те комуналној, и од тога ми нисмо добили ништа и морали смо на овај начин да се обратимо,,да блокирамо пут.,Да неко чује,,да нам изађе у сусрет, да нађемо решење", каже Зоран Крстић из Лозовика.

Тридесет до педесет натоварених камиона овде прође свакодневно, јер се камен користи у грађевинарству али и производњи челика.

"Морају да раде за паре људи, али газда њихов мора да дође овде, па да види. Кад ми пође дете или унук за град, да не размишљам да ли ће га закачи камион или неће", каже Зорица Томић из Лозовика.

Из предузећа „Пут", и поред обећања, нико није желео да коментарише захтеве мештана и блокаду пута. Мештани су полицији уредно пријавили скуп, од захтева неће одустати. Саобраћај се одвија,али камиони не могу кроз село.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво