Купалиште у Качареву, спас од врућина

Једино уређено купалиште, осим базена, на територији града Панчева налази се у оближњем Качареву. Ту је пре 12 година, на месту некадашње депоније, направљено језеро, а анализе Завода за јавно здравље показују да је ту и најчистија вода за купање у окружењу. У врелим данима одличан је избор за освежење.

Језеро у Качареву избор је многих Панчеваца и становника околних села, када желе да се купају, освеже у врелим данима и забаве крај воде, у природи.

"Овде сам скоро сваки дан, са другарима, скачемо, забављамо се, супер нам је. Играм се, баш ми је лепо. Још учим да пливам. Играли смо одбојку, скакали, пливали. И градски базен и ово овде може да замени море. Можда једино неки тобоган да направе, да личи на саквапарк", кажу Панчевци.

Спасиоци брину о купачима, саветују опрез на великим врућинама, а срећа је да ове сезоне нису имали опасних ситуација.

"Може да дође до дављења, или алкохолисана лица да уђу у воду и ремете ред и мир. Ми то не желимо и не дозвољавамо", објашњава Владимир Колевски, спасилац.

Да би језеро функционисало, потребно је око милион динара у сезони. Новац обезбеђује градска управа Панчева и Месна заједница Качарева, из сопствених прихода. Они брину да се чисти вода и приобаље, коси трава.

"Управо насипамо гребани асвалт који смо добили од Србијапутева као донацију, тако да ћемо спојити наш пут са асвалтом и биће приступачан долазак на језеро сваког тренутка", каже Милорад Ђурица из МЗ Качарево.

Месна заједница планира да крај језера направи ресторан који би радио преко целе године, како би обогатила понуду за посетиоце, али за сада за то нема довољно новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво