Купалиште у Качареву, спас од врућина

Једино уређено купалиште, осим базена, на територији града Панчева налази се у оближњем Качареву. Ту је пре 12 година, на месту некадашње депоније, направљено језеро, а анализе Завода за јавно здравље показују да је ту и најчистија вода за купање у окружењу. У врелим данима одличан је избор за освежење.

Језеро у Качареву избор је многих Панчеваца и становника околних села, када желе да се купају, освеже у врелим данима и забаве крај воде, у природи.

"Овде сам скоро сваки дан, са другарима, скачемо, забављамо се, супер нам је. Играм се, баш ми је лепо. Још учим да пливам. Играли смо одбојку, скакали, пливали. И градски базен и ово овде може да замени море. Можда једино неки тобоган да направе, да личи на саквапарк", кажу Панчевци.

Спасиоци брину о купачима, саветују опрез на великим врућинама, а срећа је да ове сезоне нису имали опасних ситуација.

"Може да дође до дављења, или алкохолисана лица да уђу у воду и ремете ред и мир. Ми то не желимо и не дозвољавамо", објашњава Владимир Колевски, спасилац.

Да би језеро функционисало, потребно је око милион динара у сезони. Новац обезбеђује градска управа Панчева и Месна заједница Качарева, из сопствених прихода. Они брину да се чисти вода и приобаље, коси трава.

"Управо насипамо гребани асвалт који смо добили од Србијапутева као донацију, тако да ћемо спојити наш пут са асвалтом и биће приступачан долазак на језеро сваког тренутка", каже Милорад Ђурица из МЗ Качарево.

Месна заједница планира да крај језера направи ресторан који би радио преко целе године, како би обогатила понуду за посетиоце, али за сада за то нема довољно новца.

број коментара 0 Пошаљи коментар