"Млади у покрету" на Јастрепцу

Канцеларија за младе града Крушевца и Стреличарски клуб "Царска стрела" организују и финасирају са око 500.000 динара, камп "Млади у покрету".

На десетак километара од Крушевца, на обронцима планине Јастребац, наредних шест дана, 14-оро младих, провешће своје слободно време.

"Први пут сам на кампу. Дошао сам са једним мојим другом. Лепо је овде. Природа је феноменална, није као што се виђа у граду. Дошао сам због стреличарства али и због дружења", каже Никола Рупник.

"Имам искуства са овим спортом. Већ две године тренирам овако повремено и била сам на кампу пре и свиђа ми се спорт јер је смирујући", каже Милица Копривица.

"Значи ми је јер је лепо друштво, али и лепа прилика да научим нешто ново или да усавршим неку од постојећих вештина", додаје Димитрије Грујић.

Сви учесници кампа, узраста од 12 до 25 година су из Крушевца. Стручни тим организовао је и планинарски излет до Беле стене на Јастрепцу.

"Следећи дан је језеро ћелије, пецање са риболовцима, цео дан се проводи тамо. Пре подне стреличарство, после пецања враћамо се овде где их чека фитнес инструктор. Следећи дан су Мојсињске планине, село Стеванац, село Трубарево", објашњава Владимир Милосављевић, организатор кампа.

"Ми имамо жељу и вољу да управо овакве пројекте финансирамо, где су млади одвојени од интернета и компјутера, где могу да буду усредсређени једни на друге, да се друже у једној здравој средини", каже Предраг Миленковић, помоћник градоначелника Крушевца за омладину и спорт.

Иако је изузетно топло време, млади у покрету спавају под шаторима а научили су и да сами спремају храну.

број коментара 0 Пошаљи коментар