Купачи на Рзаву

Претходна купалишна сезона на Рзаву оцењена је као једна од најлошијих у поседњој деценији, али ове године многи су освежење потражили у овој чистој реци. Природне лепоте тог дела Србије за многе су алтернатива за море, а ариљске плаже привлачне су за купаче и из суседних општина, гужве су највеће викендом.

Бистри и чисти Рзав за многе купаче је идеално место за летње освежење. Поред великог броја неуређених купалишта дуж тока реке, недалеко од Ариља постоје и уређена плаже, а због хлада који пружа Урјак је међу најпосећенијим у летњим месецима.

"Освежење у овим врелим данима. Близу је, тако да и после радног времена људи долазе да се одморе, окупају и тако", каже Чедо Богићевић из Ариља.

"За људе који дођу са стране то је углавном јул, август. Њима је вероватно и тад хладно, али ми смо навикли, тако да купамо мање, више се од маја до октобра", наводи Горан Софијанић из Ариља.

Рзавске плаже привлачне су свим генерацијама, а природне лепоте овог краја нису једина предност.

"Ми мислимо да је Рзав много лепши од мора, није слан и много нам је овде лепше, а и бесплатно је, може много новца да се уштеди", каже Марија Божовић из Ариља, а Љубомир Савић додаје: "Како Ариљци, тако и из околине људи долазе на Рзав и купају се. Постоје журке, забава за младе, за децу наравно, све породице, сви долазе овде, тако да је изванредно, да је супер."

Сезонски посао на плажама пронађу и студенти из Београда. За њих је кажу идеално време за купање када је кишни дан.

"Схватили смо да нам овде прија, не осећамо посао, као посао, него више као неко уживање, при том зарадимо такође мало", каже Малиша Шуњеварић из Београда.

"Јесмо студенти, радно, зашто радно? У суштини, нама ово дође пре свега као неки одмор", наводи Доман Шуњеварић из Београда.

"И једно и друго и мало зарадити, више уживамо, по цео дан, купамо се. Мало се купамо, мало радимо", наводи Филип Марковић из Београда.

Има и оних, храбријих, који се у Рзаву купају целе године. Лети, када је купача највише, температура воде је двадесетак степени.

број коментара 0 Пошаљи коментар