Деца из Београда у Митровом пољу

И ове године у оквиру акције ,,Покажимо им шта заиста значи љубав", Црвени Крст Београд прикупио је средства за реализацију једног од својих најплеменитијих програма - ,,Опоравак социјално угрожене деце". Захваљујући донацимама грађана у Митровом Пољу код Александровца, обезбеђено је бесплатно летовање за 157- оро деце узраста од 8 до 13 година.

Усијани београдски асфалт на недељу дана заменили су боравком у природи. На надморској висини од 700 метара, у омладинском одмаралишту Црвеног крста, уточиште од врућина пружиће им шумовите падине Гоча и Жељина, а базен са термоминералном водом право освежење.

Поред свакодневних спортских активности, деца ће кроз креативне радионице, уз помоћ васпитача и волонтера Црвеног крста, стицати и нова знања.

"Учимо у ствари о томе шта је Црвени крст и о томе како да помогнемо себи и људима када се нађемо у ситуацијама да су на ивици живота и смрти", каже Ивона Гомилановић.

За већину малишана ово је први одлазак из Београд. Жеља домаћина је да буде незабораван.

"Задњих педестак година се генерације смењују. Надамо се да ће када порасту да се сете овог лета као једног угодног боравка у одмаралишту Црвеног крста које овде пружа све услове за боравак. Како смештај, тако рекреација, исхрана, тако базен и ова лепа природа овде", наводи Драган Ђурђевић, скретар Црвеног крст У Александровцу.

Највећи допринос акцији дали су грађани. Уз помоћ 7.303 домаћинства која су уплатила средства уз рачуне Инфостана прикупљено је близу 3.200.000 динара за одмор малишана.

"Неки од њих живе и у лошим условима,негде је присута болест, вишечлане су породице. Пре свега желимо да их научимо неким корисним стварима. Деца која се одвајају науче да буду самостална и да нису сами у овој причи. Да постоји неко ко брине о њима, а то су сви они добри људи који су дали новчана средства да се ово реализује", наводи Јулија Котал Јеврић из Црвеног крста Београд.

Солидарношћу грађана и компанија, за десет година, Црвени крст Београда организовао је одмор и опоравак за 2.244 малишана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи