Биоскоп на отвореном у Смедереву

Седмо издање слободног летњег биоскопа "Патосинема", одржава се под слоганом "Наш биоскоп". У смедеревском дунавском парку, до краја августа, приказаће се више од двадесет филмских остварења.

Тренд многих светских градова да биоскопе изместе у амбијент јавних паркова, испратили су и чланови позоришта "Патос". Како би обогатили летњу културну сезону, али и створили ново место окупљања Смедереваца, ови млади људи, претворили су Дунавски парк у место љубитеља филмова и дружења. Идеја је, кажу, дошла из жеље, да се биоскопу врати публика.

"Пошли смо од нас самих, из позоришта Патос, шта бисмо ми волели да имамо у свом граду, као једну летњу културну активност, и некако нам је фалио већ годинама уназад, биоскоп се полако већ враћа, ми се надамо да је Патосинема мало допринела да се пуне сале. Али заиста недостајао је некако тај биоскоп на отвореном", каже Душан Вулић, наводи, директор позоришта "Патос".

На захтев публике, поред традиционалног приказавања јапанских анимираних филмова, уврштен је и сегмент "Култна остварења". Организатори су на занимљив начин одлучили да позову публику на пројекције филмова.

"Направили смо малу игру са нашим посетиоцима, нисмо желели д аим откријемо који су наслови у питању јер смо желели да створимо ефекат "од уста до уста" причу о филмовима. Па смо тако позвали наше пријатеље који познају добро филмове да открију. На друштвеним мрежама имамо тајне знаке и загонетке о тим филмовима", каже Душан Вулић, директор позоришта "Патос".

Летњи биоскоп на отвореном, прилика је да се освеже вреле летње ноћи, али и да се у забавној и лежерној атмосфери погледају филмови какве данас све ређе срећемо у обичним биоскопима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво