Биоскоп на отвореном у Смедереву

Седмо издање слободног летњег биоскопа "Патосинема", одржава се под слоганом "Наш биоскоп". У смедеревском дунавском парку, до краја августа, приказаће се више од двадесет филмских остварења.

Тренд многих светских градова да биоскопе изместе у амбијент јавних паркова, испратили су и чланови позоришта "Патос". Како би обогатили летњу културну сезону, али и створили ново место окупљања Смедереваца, ови млади људи, претворили су Дунавски парк у место љубитеља филмова и дружења. Идеја је, кажу, дошла из жеље, да се биоскопу врати публика.

"Пошли смо од нас самих, из позоришта Патос, шта бисмо ми волели да имамо у свом граду, као једну летњу културну активност, и некако нам је фалио већ годинама уназад, биоскоп се полако већ враћа, ми се надамо да је Патосинема мало допринела да се пуне сале. Али заиста недостајао је некако тај биоскоп на отвореном", каже Душан Вулић, наводи, директор позоришта "Патос".

На захтев публике, поред традиционалног приказавања јапанских анимираних филмова, уврштен је и сегмент "Култна остварења". Организатори су на занимљив начин одлучили да позову публику на пројекције филмова.

"Направили смо малу игру са нашим посетиоцима, нисмо желели д аим откријемо који су наслови у питању јер смо желели да створимо ефекат "од уста до уста" причу о филмовима. Па смо тако позвали наше пријатеље који познају добро филмове да открију. На друштвеним мрежама имамо тајне знаке и загонетке о тим филмовима", каже Душан Вулић, директор позоришта "Патос".

Летњи биоскоп на отвореном, прилика је да се освеже вреле летње ноћи, али и да се у забавној и лежерној атмосфери погледају филмови какве данас све ређе срећемо у обичним биоскопима.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 12. авг 2019, 22:36) - anonymous [нерегистровани]

pozdrav

uzivajte!

(понедељак, 12. авг 2019, 21:51) - Nevena [нерегистровани]

Dobar izbor filmova

Sv aki put kada šetam pored Dunava, svratim i pogledam film jer je izbor stručno odabran. To su Evropski filmovi koje ne možemo videti inače.