У Власотинцу се уређују канали

У општини Власотинце у току су радови на уређењу канала који нису чишћени деценијама. Ради се на седам локација у дужини 25 километара. Пројекат вредан 64 милиона динара финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Овако изгледа један од три канала у селу Батоловцу код Власотинца. Није чишћен пола века. Када се после јаких киша бујични поток излије и по месец дана мештани не могу да дођу до својих њива. И поједине куће су биле угрожене. Коначно ће одахнути.

"Први пут да ови канали виде сунце.Ови канали су били проблем. Ове њиве које су у околини плављено је то годинама", каже Славиша Пешић из Батуловца.

"Хвала људима из општине и из Републике који су издвојили средства за ово. Ово ће много значити мештанима пре свега", наводи Горан Стојиљковић из Конопнице.

И регионални пут на самом улазу у Власотинце често је био под водом.Изградњом канала решиће се дугогодишњи проблем.

"У плану је да се очисти 7 критичних канала вододтока другог реда и то ће бити прва фаза радова.Ми смо конкурисали и за другу фазу радова", наводи Владимир Коцић, помоћник председника општине Власотинце.

Механизација је и у месној заједници "Росуља" у Власотинцу где живи око 8000 људи. Гради се канализација за одвод атмосферских вода. Пројекат је вредан 65 милиона динара. Мештани више неће стрепети од падавина и изливања фекалних вода.

"Кад обилне кише падају кад не може канализација да прими су отпадну вода она се враћа у наше подруме", каже Слађана Тасић из Власотинца, а Драган Ђокић додаје: "Сад ћемо да видимо на срећу нашу да будемо спашени мало."

Ово је једанаести пројекат у протекле три године у општини Власотинце који се реализује средствима кнацеларије за управљање јавним улагањима.

"Користимо сваку прилику зато што увек имамо спремне пројекте да се одазовемо на сваком јавном позиву и на тај начин реализујемо средства. Али и на тај начин ослобађамо сопствена буџетска средства да можемо мање комуналне инфраструктуре да решимо", каже Зоран Тодоровић, председник општине Власотинце.

У путну инфраструктуру, комунално уређеење и енергетску санацију објеката у власотиначкој општини у овој години биће уложено 420 милиона динара.

број коментара 0 Пошаљи коментар