Реконструкција путева у свилајначкој општини

У свилајначкој општини у току је реконструкција путева у селима Војска и Седларе. Мештанима Војске то је од посебног значаја јер води ка висећем мосту на Великој Морави и најкраћи је пут до њихових имања са друге стране реке и до Свилајнца и Јагодине.

Да возите аутомобил, трактор или бицикл добрим путем, кажу мештани, лако се навикнете. Кроз село Војска ојачана је коловозна конструкција, афалтиран пут и очишћени одводни канали.

"Имамо овај део пута исто до горе, до колибе, толико је лепо насипано да је катастрофа, а поготово за овај део пута што одговара и мени и народу за мост", каже мештанин Војске Зоран Недељковић.

Реконструкција пута завршава се код висећег моста преко Велике Мораве, између Багрдана на јагодинској и Војске на свилајначкој страни реке. Овај висећи мост, направљен пре шест деценија, један је од највећих у Србији и омогућава 30-ак километара краћи пут онима који имају имања с друге стране реке.

Лакше и безбедније до имања али и лепши пут кроз село. У Седлару су у току завршни радови на реконструкцији главног пута.

У општини кажу да су ове године за путну инфраструктуру у граду и селима из локалног буџета издвојили 391 милион.

„Ми морамо да приближимо услове на селу као што су услови у граду и ту постоје неки стандарди који су нормални у целом свету, а то је да имате путну мрежу, да имате водовод, канализацију, дом здравља у селу да могу ученици да иду у школу, да урадимо тротоаре, да безбедност буде, тако да су то захтеви које имамо и у граду и у селима", објашњава Предраг Милановић, председник општине Свилајнац.

Из локалне касе, али и уз помоћ државе и преко развојног програма Еворпске Уније, овог лета граде се и приступне саобраћајнице и комунална инфраструктура за нову индустријску зону. У „Новој зони привређивања" земљиште за свој погон већ је купила словеначка прехрамбена компанија „Хочевар".

број коментара 0 Пошаљи коментар