Бицикл за шампиона

Када је троструком освајачу медаља на Специјалној олимпијади у Абу Дабију Филипу Бартолеу украден бицикл, јавност у Зрењанину је осудила такав чин. Лопови нису пронађени, али је проблем решен куповином новог бицикла.

Филип Бартоле поново ужива док вози бицикл улицама у зрењанинском насељу Шумица. Након непријатности коју је доживео, локална самоуправа му је купила други бицикл.

"Јако сам срећам што сам добио бицикли. Хвала на свему", поручије Филип Бартоле.

За освојене три медаље на светској специјалној олимпијади која је одржана пролетос у Абу Дабију, Филип је као поклон за остварен успех од Града добио бицикл. Скоро сваког дана је возио до тренера Борислава Нухановића. Након једне такве посете, неко је украо бицикл који је остао наслоњен на зид испред Хале спортова.

 

"И кратко се задржао једно десетак-петнаест минута и када је изашао напоље видео је да нема бицикла, који је био још нов", прича Борислав Нухановић, тренер "Хенди спорт" клуба.

Мајка Радинка наводи да је ових дана имала доста позива. Нудили су да купе бицикл и чланови мото клуба, рукометаш Дамир Радончић и други које породица Бартоле и не познаје.

"Јако ми је драго што су се јавили. Не због тога што би Филип добио бицикл, него зато што цене то што Филип ради и колико је допринео граду Зрењанину и наравно Републици нашој Србији", каже Радинка Бартоле, мајка.

Филипу ових дана док је пауза у припремама за државно првенство у атлетици у оквиру Специјалне олимпијаде Србије бицикл добро дође да одржава форму. Он је само један од 85 Зрењанинаца којима је од почетка ове године украден бицикл и то је пријављено полицији. Потраге за украденим бициклима у највећем броју случајева не дају резултат.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар