Гради се трафостаница у Тутину

После 20 година, ЕПС је започео изградњу нове трафостанице у Тутину, која ће омогућити дупло боље снабдевање електричном енергијом, а Нови Пазар ће досадашњу количину испоручиване струје овој Опстини моћи да употреби за сопствене потребе.

Изградњом нове трафостанице у Тутину биће решен вишедеценијски проблем у снабдевању електричном енергијом.

 

"Током невремена имали смо проблеме са струјом, надамо се да ће сада бити боље. Цркавали су нам електрични уређаји, куповали смо нове нон-стоп", кажу мештани.

Нова трафостаница ће уместо досадасњих 13 обезбедити 31,5 мегавата снаге.

"Још 2014. године кренули смо да покрећмо производњу пелата. Купили смо машине и онда смо стали због проблема са струјом", прича Милхад Хот, менаџер компаније у Тутину

Изградњом нове трафостанице не решавају се само постојећи проблеми, већ ће се обезбедити услови за подизање нових стамбених и привредних објеката.

 

"Више од 40 станбених објеката биће прикључено на елекктро мрежу, што ће даље подстаћи проширење капацитета у различитим областима привређивања", Кенан Хот, прдседник Општине Тутин

"Процењујемо да ће изградњом нове трафостанице обезбедити капацитети за наредних пола века. У исто време за Нови Пазар обезбеђено је додатних 15 мега вата", каже Милорад Грчић, в.д. директора ЕПС-а.

Изградња нове трафостанице у Тутину коштаће 2,5 милиона евра, а планирано је да радови буду завршени за годину дана.

број коментара 0 Пошаљи коментар