Порез на велико срце?

Нико не сме бити заборављен - мото је "Хуманог срца Шапца". Један од највећих пројеката Фондације која је у том граду основана пре десет година је "Предах смештај". Плац је поклонила Епархија, а објекат од 140 квадратних метара, у којем би боравила деца са аутизмом, заједно граде и опремају људи великог срца. Док се за њих чекају пореске олакшице, у шабачкој Фондацији кажу да без донација и хуманости не би могли да опстану.

Све радости и проблеме чланови Удружења за помоћ особама са аутизмом деле са "Хуманим срцем Шапца" и суграђанима добре воље јер, како кажу, уз пријатеље туга мање боли а срећа се увећава.

"Без донација ми свакако не бисмо могли да водимо децу на излете, да организујемо рекреативне кампове, да организујемо асистенцију када родитељи раде", истиче Весна Павловић, председница Удружења за помоћ особама за аутизмом. "Када су затворене инстутуције у које они иду, колективни годишњи одмори, ми и даље радимо захваљујући нашим донаторима, и ми смо им веома, веома захвални."

Ирина, Лазар, Огњен, Мина, само су неки од шабачких малишана који су "Хуманом срцу" захвалили на свој начин - цртежима, порукама и осмесима.

"Рад Фондације Хумано срце заснива се на донацијама, то је наше непроцењиво благо и богатство", објашњава Ружица Поповић, председница УО фондације "Хумано срце Шапца". "Ми смо захвални свим нашим донаторима, привредним субјектима и појединцима, који донирају робу или новац, апелујемо на доносиоце закона, уколико су наши привредни субјекти оптерећени разним наметима, ПДВ-ом, порезом, да се ослободе, како би та давања била још више увећана, а која нам много значе, без тога не би могли да функционишемо, Хумано срце би било мртво слово на папиру без тога. Ми идемо на масовност и зато тражимо што мање, више људи по мање, јер, тешко је зарадити новац, кад год тражимо новац имамо осећај непозваности, јер тешко је заиста, тешка су времена, али, покажимо да ми нисмо слаби."

Фондација "Хумано срце Шапца", у сарадњи са људима добре воље, до сада је изградила или реконструисала стотинак кућа, свакога дана обезбеђује храну, лекове, обућу и одећу за своје суграђане који не могу да их купе. Стипендира талентоване ученике, организује одлазак на летовања и зимовања и многим Шапчанима враћа осмех на лице.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар