Мастерклас Стефана Миленковића на 10. АРЛЕММ-у

У Ариљу је у току 10. АРЛЕММ, летња музичка манифестација, која шири и подстиче музичку културу, посебно код најмлађихђ. Данас су концерт одржали полазници мастеркласа Стефана Миленковића.

Четрнаестогодишњем Матији Спасојевићу АРЛЕММ је уцртао животни пут. На првом је откривен његов таленат и са пет година стигао је у Музичку школу за таленте у Ћуприји, а сваког лета је на АРЛЕММ-у.

Ове године, Матија је учествовао на завршном концерту, заједно са осталим полазницима мастеркласа професора Стефана Миленковића:

"Сад после наступа, осећам се јако добро. За ово кратко време, на мастеркласу, научио сам много тога, а две ствари најбоље: да увек имам слободу у свирању и како се носити са тремом."

Увек може и боље, каже Ања Оваскаинен:

"Мислим и да сам доста напредовала за време мастеркласа, тако да сам задовољна... Заиста је велика част да радим са тако великим уметником."

"Не само што сам задовољан, него сам пресрећан, испуњен сам заиста, јер сви су дали све од себе", наглашава виолиниста Стефан Миленковић. "Не само данас на сцени, у том финалном концерту, него и ова задња три дана где смо радили доста интензивно."

Успешан наступ полазника, додаје Миленковић, шири добре вибрације и пред његов вечерашњи концерт у Ариљу, у оквиру дводневног Арт фестивала, на ком ће наступити и Барселона Џипси балкан орекстра, Ничим изазван и Дел Арно бенд, а завршне концерте током викенда имаће и полазници других инструмената и соло певања.

"Не морају они да постану музичари наравно, али ми морамо да гајимо публику у нашој средини", наглашава Наталија Младеновић. "И то што смо у почетку осмислили као једну, чак не манифестације, него активност локалног карактера, сада је далеко превазишло те границе."

За претходних девет година, кроз АРЛЕММ је прошло више од хиљаду полазника, а одржано је више од 90 јавних часова и концерата. Стефан Миленковић је други пут као професор, Матија Спасојевић десети као полазник, а с обзиром на његов таленат, реално је очекивати у будућности и његов мастерклас на АРЛЕММ-у.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво